İşleyiş
Çocuklar doğdukları andan itibaren etraflarındaki dünyayı keşfetmeye başlarlar. FREE STEPS’de oyun grubu müfredatı çocukların keşiflerine devam etmelerini sağlar.
Yaşamın ilk birkaç yılındaki erken deneyimler, bu dönemde maksimum beyin gelişimi gerçekleştiği için becerilerin kazanılması açısından kritik öneme sahiptir.
Oyun Grubu programımız hafta içi okul rehber öğretmenimiz eşliğinde iletişim dili türkçe olarak, hafta sonu iletişim dili ingilizce olarak 12-24 ay yaş grubundaki çocuklarımız için her salı, perşembe ve cumartesi günleri saat 10.30 ile 12.00 arasında gerçekleşmektedir. 12-24 ay yaş grubu programımız ebeveyn eşliğinde sürdürülmektedir. Çocuklarımız güne farklı halı ya da masa aktivitelerimizden birini seçerek başlarlar. Ardından günün programına göre spor salonu, sanat aktivitesi, duyusal oyun ya da ince motor aktivitesi ile devam edilir. Son olarak bahçede serbest zaman, dans ve atıştırmalık ile program sonlandırılır.
Bağımsız, yaratıcı ve eleştirel düşünürler
Sabah Sohbeti
Bu, çocukların bir grup ortamında nasıl işlev göreceklerini öğrenmelerine yardımcı olur. Konuşmak için bir zaman ve dinlemek için bir zaman olduğunu öğrenirler. Aynı zamanda günlük işleyiş planlarını eğitmenleri ile birlikte oluşturabilmeleri için değerli bir zamandır.
Matematik/Fen
Çocuklar matematik ve fen deneyimleri ile, artan eksilen kavramlarını, deneyler ile neden sonuç ilişkilerini öğrenirler. Daha fazla sayı sayma, daha fazla karşılaştırma yapma, grafikler oluşturma ve örüntüleme yapmak çocukların öğrenme becerilerini geliştirir.
Evrensel Değerler
Çocuklara insani değerler kazandırmak için planlanmış bir programdır. (Çocuk, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın çocuk olduğu için özeldir.) Kazandırılması hedeflenen değerler, sevgi, saygı, iş birliği, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma vb. değerlerdir.
Sosyal Duygusal Gelişim
Çocukların öncelikli gelişim alanı olarak kabul edilen sosyal-duygusal gelişim, klinik psikolog ve psikolog denetiminde takip edilir.
Yönetimsel Beceri Programı
Çocukların kendi kendilerine yetebilme becerilerinin geliştirilmesi, zaman yönetimi ve planlama yapabilmeleri yaşamlarını organize edebilmeleri açısından son derece önemlidir.
Sanat
Boyama, oyun hamuru, kesme, yapıştırma gibi farklı uygulamalar çocukların ince motor becerilerini, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine yardımcı olur.
Beden Gelişimi ve Eğitimi
Çocukların öncelikli gelişim alanlarından olan kaba motor becerileri farklı sportif branşlarla desteklenir. Basketbol/Jimnastik/Yoga/Dans branş eğitimlerimizdir.
Sıkça Sorulan Sorular
Oyun Grubu 12-24 ay çocuklarımızın ilk sosyalleşme adımlarıdır. Planlanmış ardıl aktivitelerle bir rutin oluşturmaları sağlanır. Her etkinlik farklı alanda bir kazanım niteliğindedir. Ebeveyn eşliğinde küçük sosyal gruplar içerisinde bireysel hareket etme becerileri geliştirilir. Görsel, işitsel ve kinestetik gelişim desteklenir. 36 ay sonrası bağımsız olarak sürdürebileceği okul öncesi sürecin ön hazırlık adımlarıdır.
- Sosyal beceri edinme
- Planlı işleyiş sürdürebilme
- Hareket ederek enerji transferi
- İnce motor becerilerinin desteklenmesi
- Dil gelişimin hızlandırılması
Ebeveynli oyun grubu 12-24 ay aralığını kapsar.
12-24 ay aralığında bebeklik süreçleri devam ettiği için duygusal gelişimleri açısından ebeveyn eşliğinde sürdürülmesi gerekmektedir.
Oyun gruplarında çocuklar eğitimciler tarafından objektif olarak gözlemlenir. Gelişim düzeyleri ay gruplarına uygun olup olmadıkları ile ilgili değerlendirmeler yapılır. Aynı zamanda oyun gruplarında gelişimlerine desteklemeye yönelik programlar uygulanır.
Located at the foothills of the beautiful Kemmanagundi mountains and surrounded by rolling farmlands, our entire campus is filled with hundreds of species of ferns, fruits, flowers, plants & trees. We recreated a lush tropical garden so that you and your loved ones can relax & refresh